Home | Oplossingen | eWaarmerk

Blockchain Store


 

Hieronder is een Blockchain oplossing beschreven die eenvoudig kan worden ingevoerd bij uw organisatie.
Als u hierover met ons in gesprek wilt nodigen wij u uit om contact met ons op te nemen!

eWaarmerk

17 mei 2018


eWaarmerk voorziet digitale informatie (zoals documenten, dossiers, processen en berichten) van een volledig betrouwbare digitale vingerafdruk.

Dit digitale eWaarmerk wordt opgeslagen op basis van Blockchaintechnologie en kan in geen geval gewijzigd of gemanipuleerd worden. De verstrekker van de digitale informatie garandeert dat de informatie 100% betrouwbaar is. De ontvanger kan dit eenvoudig controleren.

 

Het eWaarmerken van digitale informatie vindt plaats door de informatie te voorzien van een 256-bit Hash-waarmerk (de digitale vingerafdruk). Het eWaarmerk, dus niet het document, wordt 100% veilig opgeslagen op basis van Blockchaintechnologie en kan in geen enkel geval gewijzigd of gemanipuleerd worden. Het eWaarmerk is nooit terug te leiden tot de bron en de inhoud van de informatie. Er is dan ook in geen enkel geval sprake van risico's op het gebied van beveiliging en/of privacy.

De ontvanger van de informatie kan te allen tijde – via dezelfde Blockchaintechnologie – controleren (valideren) of vorm, inhoud en structuur gelijk zijn aan het origineel. Ook als informatie is doorgestuurd of overgedragen kan de ontvangende partij de authenticiteit en geldigheid eenvoudig verifiëren. Op het moment dat de informatie gewijzigd blijkt te zijn ziet de gebruiker onmiddellijk dat de informatie niet in overeenstemming is met het eWaarmerk.

In onderstaande Infographic wordt alles duidelijk uitgelegd in anderhalve minuut.

 

Wilt u meer informatie of direct aan de slag? Via onderstaand formulier kunt u ons eenvoudig bereiken.