Home | Oplossingen | 100% betrouwbaar en volledig digitaal werken met ValidSign en eWaarmerk!

Blockchain Store


 

Hieronder is een Blockchain oplossing beschreven die eenvoudig kan worden ingevoerd bij uw organisatie.
Als u hierover met ons in gesprek wilt nodigen wij u uit om contact met ons op te nemen!

100% betrouwbaar en volledig digitaal werken met ValidSign en eWaarmerk!

17 september 2018ValidSign en de eSpecialisten gaan intensief samenwerken en bieden organisaties daarmee de mogelijkheid om 100% betrouwbaar en volledig digitaal te werken.

Uitwisseling van informatie in onze samenleving gebeurt steeds meer digitaal. Dit heeft uiteraard veel voordelen. Digitale informatie is echter ook gemakkelijk te wijzigen (te manipuleren) zonder dat dit duidelijk is voor de gebruiker. In dat geval is de informatie niet langer authentiek, integer en betrouwbaar.  De gevolgen kunnen verstrekkend zijn als blijkt dat op basis van onjuiste informatie besluiten worden genomen.


"Het is van groot belang dat de verstrekker van digitale informatie kan garanderen dat de informatie 100% rechtsgeldig, authentiek, integer en betrouwbaar is en dat de ontvanger dit eenvoudig kan controleren."


Digitale handtekening

ValidSign marktleider digitaal ondertekenen in Nederland heeft al jaren de Europese richtlijn met betrekking tot digitale handtekeningen geïmplementeerd. Door het toepassen van ValidSign wordt ervoor gezorgd dat digitaal ondertekende stukken rechtsgeldig zijn. Ook kunnen meerdere mensen met behulp van ValidSign dezelfde digitale stukken ondertekenen.

ValidSign

Elektronisch waarmerken

Er zijn veel stukken die niet ondertekend hoeven te worden, maar die wel gevolgen kunnen hebben in het rechtsverkeer. Denk bijvoorbeeld aan facturen, aanmaningen, bijlagen, e-mails, foto’s, video- bestanden, bouwtekeningen, belastingaanslagen, rapportages en databases. De ontvangende partij kan de informatie manipuleren en gebruiken in transacties naar derden toe. Door de digitale informatie te eWaarmerken en het eWaarmerk te registreren in de Blockchain kan elke ontvanger valideren in hoeverre de ontvangen informatie authentiek is. Dit geldt zowel voor de individuele bestanden als de samenhang tussen deze documenten (dossiers).
 
eWaarmerk

Combinatie ValidSign & eWaarmerk

Door ValidSign en eWaarmerk te combineren wordt de integriteit van digitale informatie naar een hoger niveau gebracht. Het ondertekenen door gebruikers en het automatisch laten eWaarmerken van informatie en de registratie van beide in de Blockchain kan nu in een keer geïmplementeerd worden. Het voordeel van registratie in de Blockhain is dat los van organisaties en systemen altijd de authenticiteit, integriteit en betrouwbaarheid van alle mogelijke informatieobjecten 24 * 7 gevalideerd kan worden. 

Contactinformatie

Wilt u meer weten over wat de samenwerking tussen ValidSign en eWaarmerk voor uw organisatie kan betekenen? Kom dan naar de dag van de digitale duurzaamheid op 13 November 2018 in de Jaarbeurs (www.dedagvandedigitaleduurzaamheid.nl).

We organiseren op dinsdag 30 oktober ook een speciale, gratis informatiesessie over dit onderwerp in Amersfoort of Utrecht. De exacte locatie zijn we op dit moment aan het vastleggen. U bent daarbij van harte welkom!

Neem contact met ons op

Wilt u meer informatie of direct aan de slag? Via onderstaand formulier kunt u ons eenvoudig bereiken.