Wij bieden maandelijks nieuwe webinars gebaseerd op de laatste technologie.

Interesse? Kijk dan snel verder en schrijf je in!

Na de zomervakantie volgen weer nieuwe webinars dus houd de website in de gaten.

Wil je op de hoogte gehouden worden over de nieuwe webinars? Stuur dan even een mailtje via onze contactpagina!

Deel 3 van de 4-delige webinar reeks : Reset de Gemeentelijke ICT: Aan de slag


 

Cloudcomputing. 

 

In dit 3e deel van de 4-delige webinar reeks:

Cloudcomputing is niet meer weg te denken uit de ondersteuning van bedrijfsprocessen. De toepassing hiervan betekent echter niet dat de gemeentelijke ICT-inspanning eenvoudiger is geworden. Integendeel, de complexiteit neemt toe door de veelheid aan oplossingen, platforms en infrastructuren. In dit webinar gaan we in op visie, beleid en aanpak om gestructureerd toe te werken naar een cloud-omgeving. (Dat zijn onderwerpen uit hoofdstuk 3 deel 1 en hoofdstuk 1 deel 2).  

 Inschrijven op 2 Juni

 

 

 

Het zal u niet ontgaan zijn: Op 7 december 2021 is het boek ‘Reset de gemeentelijke ICT’ gelanceerd. Dat begon met het aanbieden van het boek aan de Vaste Kamercommissie voor Digitale Zaken. In het boek beschrijven Kees Groeneveld en Herman Timmermans op een praktische manier hoe de ICT-inspanningen van gemeenten zich in de loop der jaren hebben ontwikkeld en hoe ze naar het oordeel van de auteurs nu toe zijn aan een ingrijpende herziening, om in IT-termen te spreken: een reset.

Groeneveld Kees Timmermans Hermans vrijstaand  
   

Dat de auteurs met dit boek een aansprekend onderwerp hebben aangesneden is ook duidelijk geworden uit de grote belangstelling voor het boek en het aantal inmiddels verkochte exemplaren.  Het boek is een opstap naar een daadwerkelijke reset van de gemeentelijke ICT. Te lang is vastgehouden aan het geleidelijk (door)ontwikkelen van allerlei ICT-inspanningen. Maar zoals je soms afscheid moet nemen van iets dat zijn langste tijd gehad heeft komen Kees en Herman in boek tot de conclusie dat het tijd is voor een fundamenteel nieuwe aanpak waarmee de uitdaging van deze tijd zonder de technische beperkingen van oude generaties ICT systemen kan worden aangepakt. Het boek Reset de ICT beschrijft verschillende aspecten van de gemeentelijke ICT inspanning. Maar alleen beschrijven lost het probleem niet op. Doorontwikkelen en toepassen van nieuwe ideeën en inzichten, echt gebruiken van nieuwe technologische doorbraken, dat is de boodschap. 

 

De laatste van de 4-delige webinar reeks staat gepland op: 

07 juli 2022 (14.00 – 15.00) Risicomanagement

Iedere ICT-activiteit kent een zeker risico. Bij de verwerving en toepassing van ICT zou risicomanagement een verplichte activiteit moeten zijn. Toch blijkt dat in de praktijk niet of slechts oppervlakkig uitgevoerd te worden. Maar hoe bepaal je de risico’s en wat doe je eraan? Risicomanagement is geen eenmalige activiteit maar zou feitelijk een continu proces moeten zijn, Maar hoe regel je dat dan, zowel als opdrachtgever als opdrachtnemer. Dat komt in dit webinar aan de orde. (Dat zijn onderwerpen uit deel 1: Hoofdstuk 7 en 8)

 Inschrijven op 7 Juli

 

Grande finale op 22 september 2022  (13.00 – 17.00)

De reeks (online ) webinars wordt op donderdag 22 september afgesloten met een grande finale. In deze bijeenkomst lichten leveranciers en vertegenwoordigers van gemeenten hun ervaringen toe. Centraal thema is dan: hoe geven we de reset concreet vorm en inhoud. Geen hoogdravende ambities, maar concrete stappen en misschien ook wel afspraken voor de nabije toekomst. In welke vorm weten we nog niet in verband met alle Covid-19 maatregelen. Hierover zullen wij u zo spoedig mogelijk informeren. We streven naar een fysieke bijeenkomst.

Parallel aan de webinars openen we een LinkedIn groep waarop de uitwisseling van ideeën en voorstel verder gaat. Ook vind je hier telkens een aantal stellingen waarop je kunt reageren. Zo ontwikkelen we samen  een community die de reset van de gemeentelijke ICT kan aanjagen.

Deelname aan Grande Finale.

Wil je deelnemen aan de Grande Finale op 22 september, dan moet je je daarvoor apart opgeven. Zet het alvast in je agenda. Er volgt later een bericht over het programma, locatie en kosten. E.e.a. is afhankelijk van Covid-19 maatregelen.

 

 

 

Reset ICT mockup1

Boek bestellen?

Het boek kan besteld worden bij managementboek.nl en bol.com. De inleiding, voorwoorden en inhoudsopgave kan gedownload worden op www.resetdegemeentelijkeict.nl

 

Een gesigneerd boek?

Wilt u een gesigneerd exemplaar: Bestel dan het boek op www.resetdegemeentelijkeict.nl

 

In company

Omdat het boek ‘Reset de gemeentelijke ICT’ actueel is en praktisch toepasbaar van aard is, krijgen we vaak de vraag zowel vanuit gemeenten maar ook vanuit ICT-leveranciers of we ook in-company een lezing of een workshop / discussie kunnen vormgeven. Dat doen we graag. Neem contact op via www.resetdegemeentelijkeict.nl

 

Begeleiding bij aanbestedingen?

Wilt u een van ons al begeleider van een aanbesteding? Neem gerust contact op met Kees Groeneveld (06-46593567) / kees.groeneveld@especialisten.nl

 

 

Over dit agenda-item

  • 2 juni 2022
  • 14:00 - 15:00

  • U ontvangt tijdig een uitnodiging voor deelname. Noteer de datum alvast in uw agenda.