Wij bieden maandelijks nieuwe webinars gebaseerd op de laatste technologie.

Interesse? Kijk dan snel verder en schrijf je in!

Na de zomervakantie volgen weer nieuwe webinars dus houd de website in de gaten.

Wil je op de hoogte gehouden worden over de nieuwe webinars? Stuur dan even een mailtje via onze contactpagina!

Enterprise search


Van zoeken naar vinden!

De hoeveelheid digitale informatie neemt steeds meer toe. Dat stelt niet alleen eisen aan opslag, maar steeds meer eisen aan het snel kunnen vinden van de juiste informatie. Informatie staat opgeslagen in DMS-en, in zaaksystemen, in e-Depots en in taak specifieke applicaties. De informatie is daarbij niet alleen binnen de eigen organisatie opgeslagen maar is vaak ook opgeslagen bij verbonden partijen. Organisaties zijn veel tijd kwijt met het zoeken van informatie in allerlei bronnen en als zij al informatie vinden, is de vraag of de informatie volledig is. De Wet Open Overheid of de Wet Openbaarheid Bestuur zorgt ervoor dat het belang van tijdig, juist en volledig kunnen ontsluiten van informatie alleen maar toeneemt.

 

Ook ongestructureerde informatie

Naast de vele informatie in systemen zien we dat naast gestructureerde informatie (databases bijvoorbeeld) veel relevante informatie ook ongestructureerd (in een pdf) is opgeslagen. Recent onderzoek laat zien dat organisaties grote problemen ondervinden met de toegankelijkheid van informatie op netwerkschijven en email en het opschonen ervan.

 

Veel bronnen, maar waar is de samenhang?

Het wordt een steeds grotere opgave om door de veelvoud aan bronnen juiste en actuele informatie te vinden. De afgelopen decennia is er veel ingezet op het digitaliseren van processen echter zonder goed na te denken hoe we gegevens in samenhang (ten behoeve van volledigheid) en context kunnen ontsluiten. Daarnaast is de hoeveelheid data met name de laatste jaren exponentieel gestegen. Gegevens staan ook meer en meer verspreid over verschillende bronnen en zelfs bij externe organisaties. Dit roept vraagstukken op voor de uitvoerende praktijk en organisatie: Waar staat welke data? En hoe kan ik die data analyseren? Hoe borg ik de samenhang van informatie? Maar ook vraagstukken over privacy-gevoeligheid en autorisaties.

 

Ervaringen uit de Nederlandse praktijk!

Tijdens onze sessie maken we kennis met een aantal praktijkvoorbeelden die we realiseren / gerealiseerd hebben bij Nederlandse overheidsorganisaties. We zullen inzichtelijk maken wat de probleemstelling was, wat de aanpak is geweest en welke lessen daarbij geleerd zijn.

Na het einde van de bijeenkomst krijgt u een Whitepaper toegezonden, gebaseerd op onze praktijkervaringen, waarin staat aan welke punten u moet denken als u met search aan de slag gaat.

 

Programma

Het programma ziet er als volgt uit:

TijdOnderwerpSprekers
10:00 Welkom Kees Groeneveld (eData)
10:05 Voorbeelden vanuit de Nederlandse Overheidspraktijk.
We leggen hier relatie met de vraag naar toenemende transparantie, de Wet Open Overheid, BIO, AVG, Authenticatie, Autorisatie, Audit logging.
Edwin Boender en Marco van den Brandhof (eData) 
10:30 Met welke Elastic oplossingen is gewerkt bij het realiseren van de praktijkvoorbeelden? Marco van den Brandhof (eData)
10:45 Toelichting aanpak en aandachtspunten (Whitepaper). Kees Groeneveld (eData)
10:55 Afsluiting. Kees Groeneveld (eData)

 

Wie zijn wij?

Elastic is een organisatie die wereldwijd actief is op het gebied van zoeken en vinden. Elasticsearch is een oplossing die vooral gebruikt wordt om snel grote hoeveelheden data te kunnen doorzoeken en analyseren. Met Elasticsearch implementeert u gemakkelijk een zoeksysteem waarmee u eenvoudig informatie vindt binnen uw organisatie over binnen ketens.

eData is een Joint Venture tussen Puur Data en eSpecialisten. eData helpt overheidsorganisaties hun data gestructureerd en in samenhang te ontsluiten en beter inzicht te krijgen. We doen dit met behulp van de producten van Elastic. Puur Data heeft in de Benelux als enige de hoogste status van “Elite Partner” van Elastic en is ISO27001 gecertificeerd. eData draagt zorg dat de oplossingen conform BIO zijn ontworpen.

 

Voor wie interessant?

De sessie is gericht op CIO’s, informatiemanagers, adviseurs Informatievoorziening, hoofden DIV.

Aanmelden kan via onderstaande button. Na aanmelding ontvangt u een bevestigingsmail. We sturen u tijdig een link voor deelname aan het webinar.

 

Inschrijven

 

 

Vragen of opmerkingen?

Mochten er vragen zijn, neem dan gerust contact op met:

Zie ook www.elastic.co  en www.edata.nu voor meer informatie.

NB: dit evenement is een gezamenlijk evenement van eData en Elastic. Inschrijfgegevens worden onderling gedeeld.

Over dit agenda-item

  • 15 februari 2022
  • 10:00 - 11:00

  • Gratis online webinar.