Home | Actueel | Podcasts: In gesprek met de auteurs!

Actueel


 

Podcasts: In gesprek met de auteurs!

22 september 2021


Podcasts: In gesprek met de auteurs!

Herman Timmermans en Kees Groeneveld verzorgen komende weken samen met een aantal spraakmakende gasten een aantal podcasts. Het doel is om het gesprek tussen markt en overheid op gang te helpen om de 'Reset' in denken en doen vorm te geven!

Hieronder de opgenomen podcasts (onderlijnd) en de geplande voor het najaar 2021:

2. Leveranciersmanagement is nog niet zo eenvoudig, 
3. Exit-regelingen: Je kunt niet vroeg genoeg beginnen, 
4. Cloudcomputing: Cloud is geen mist, Wat zijn de valkuilen? 
5. De valkuilen bij ICT Inkoop en aanbesteden.

Boek

De podcasts worden gemaakt naar aanleiding van het boek dat binnenkort zal verschijnen met de titel:   

RESET de Gemeentelijke ICT.

Op zoek naar een evenwicht tussen zelf doen en uitbesteden.

 

Gemeenten zijn toe aan een fundamentele heroriëntatie op de manier waarop zij hun processen met ICT ondersteunen. Ze besteden veel uit aan externe leveranciers en providers. Dat heeft voordelen, maar het leidt ook tot onnodige versnippering van kennis, capaciteit en middelen.

Nieuwe taken, aangepaste wet- en regelgeving, maatschappelijke en technologische ontwikkelingen stellen steeds hogere eisen aan de ICT-inspanningen van gemeenten. Dat is een toenemende zorg voor wie ervoor verantwoordelijk is. De groeiende kenniskloof en de afhankelijkheid tussen gemeenten en hun ICT-leveranciers vergroten de kwetsbaarheid en beperken de innovatiesnelheid. Het is tijd voor een reset.

In dit boek beschrijven de auteurs hoe gemeenten hun ICT-inspanningen en de relatie met hun ICT-leveranciers kunnen herinrichten. Geen abstract diplomatiek geformuleerde beschouwing, maar concrete handvatten om het zoekgeraakte evenwicht tussen zelf doen en uitbesteden te herstellen.

Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder. 

 

Webinar & Master Class

Wij organiseren regelmatig Webinars en Master Classes. Mocht u geïnteresseerde zijn en graag deel willen nemen, kijk dan op onze agenda voor actuele data.