Home | Actueel | Podcasts: ICT-Leveranciersmanagement, Inkopen en aanbesteden en Cloud computing

Actueel


 

Podcasts: ICT-Leveranciersmanagement, Inkopen en aanbesteden en Cloud computing

26 oktober 2021


Podcasts:  ICT-Leveranciersmanagement, Inkopen en aanbesteden en Cloud computing.

Herman Timmermans en Kees Groeneveld verzorgen komende weken samen met een aantal spraakmakende gasten een aantal podcasts. Het doel is om het gesprek tussen markt en overheid op gang te helpen om de 'Reset' in denken en doen vorm te geven!

 

In deze 2e aflevering gaan we in op de onderwerpen inkopen en aanbesteden, ICT-leveranciersmanagement en Cloud computing. De podcastserie gebruiken we als toelichting / introductie op ons boek 'Reset de gemeentelijke ICT' dat eind november 2021 verschijnt en waar we een aantal concrete aanbevelingen doen om ICT en ICT-leveranciersmanagement verregaand te professionaliseren. 

 

Hieronder de opgenomen podcasts (onderlijnd) en de geplande voor het najaar 2021:

3. Exit-regelingen: Je kunt niet vroeg genoeg beginnen, 
4. Cloudcomputing: Cloud is geen mist, Wat zijn de valkuilen? 
5. De valkuilen bij ICT Inkoop en aanbesteden.

 

Boek

De podcasts worden gemaakt naar aanleiding van het boek dat binnenkort zal verschijnen met de titel:   RESET de Gemeentelijke ICT.

Op zoek naar een evenwicht tussen zelf doen en uitbesteden.

 

Gemeenten zijn toe aan een fundamentele heroriëntatie op de manier waarop zij hun processen met ICT ondersteunen. Ze besteden veel uit aan externe leveranciers en providers. Dat heeft voordelen, maar het leidt ook tot onnodige versnippering van kennis, capaciteit en middelen.

Nieuwe taken, aangepaste wet- en regelgeving, maatschappelijke en technologische ontwikkelingen stellen steeds hogere eisen aan de ICT-inspanningen van gemeenten. Dat is een toenemende zorg voor wie ervoor verantwoordelijk is. De groeiende kenniskloof en de afhankelijkheid tussen gemeenten en hun ICT-leveranciers vergroten de kwetsbaarheid en beperken de innovatiesnelheid. Het is tijd voor een reset.

In dit boek beschrijven de auteurs hoe gemeenten hun ICT-inspanningen en de relatie met hun ICT-leveranciers kunnen herinrichten. Geen abstract diplomatiek geformuleerde beschouwing, maar concrete handvatten om het zoekgeraakte evenwicht tussen zelf doen en uitbesteden te herstellen.

Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder. 

 

Webinar & Master Class

Wij organiseren regelmatig Webinars en Master Classes. Mocht u geïnteresseerde zijn en graag deel willen nemen, kijk dan op onze agenda voor actuele data.