Home | Actueel | Gemeente Hengelo live met eWaarmerk!

Actueel


 

Gemeente Hengelo live met eWaarmerk!

30 oktober 2018


Maandag 29 oktober 2018 is Gemeente Hengelo (Overijssel) live gegaan met de Blockchain-oplossing eWaarmerk! De Gemeente Hengelo gaat als eerste raadsdocumenten eWaarmerken zodat iedereen kan controleren of de informatie daadwerkelijk afkomstig is van de gemeente en de inhoud conform het origineel en niet aangepast is.

In de nabije toekomst wil de Gemeente Hengelo alle zaken en documenten van burgers en bedrijven ontsluiten via MijnHengelo. Door alle documenten te voorzien van eWaarmerk kan er nooit een discussie ontstaan over authenticiteit en integriteit van de informatie.

Wat is eWaarmerk?

 eSpecialisten heeft het concept eWaarmerk ontwikkeld. eWaarmerk wordt ingezet om op basis van vorm, inhoud, structuur en samenhang van digitale informatie een hash te berekenen en versleuteld weg te schrijven in een Blockchainomgeving. De originele informatie (documenten, dossiers, processen, berichten) blijven in de definitieve vorm binnen uw organisatie en bij degenen met wie u het gedeeld heeft. eWaarmerk is nooit op zichzelf tot de inhoud van het oorspronkelijke bron te herleiden. Er is dan ook in geen enkel geval sprake van risico's op het gebied van beveiliging en/of privacy. Iedereen die beschikt over de broninformatie kan op ieder moment en op iedere plek de authenticiteit, integriteit en samenhang valideren met behulp van het unieke eWaarmerk.

Meer informatie op de eWaarmerk website

Waarom heeft Gemeente Hengelo voor eWaarmerk gekozen?

Raadsbesluiten kunnen buiten de context van de bestuursagenda van de Gemeente Hengelo door iedereen die toegang heeft te allen tijde gecontroleerd worden op afkomst, authenticiteit en het moment van registeren. Hierdoor neemt het vertrouwen van de ontvanger van digitale informatie toe. Op de website van de gemeente Hengelo (www.hengelo.nl/controleeruwdocument) kan de echtheid gecontroleerd worden: is de informatie afkomstig van de gemeente en komt deze overeen met het origineel.

Zaaksysteem en website Gemeente Hengelo

Gemeente Hengelo maakt gebruik van het zaaksysteem van Perfectview. De definitieve versie van het raadsbesluit (in PDF formaat) wordt voorzien van een digitaal visueel eWaarmerk. Daarbij wordt de hash geregistreerd in de Blockchain. Alle informatie die is voorzien van eWaarmerk kan worden gevalideerd via de website van de Gemeente Hengelo.

Is eWaarmerk ook voor uw organisatie interessant?

Wilt u net als Gemeente Hengelo uw digitale informatie voorzien van een eWaarmerk om nepnieuws of fraude tegen te gaan? 
Kies voor de eenvoudig in te voeren oplossing van eWaarmerk.

Meer informatie op de eWaarmerk website