Home | Actueel | 7 december: Tweede Kamer commissie neemt eerste exemplaar ‘Reset de Gemeentelijke ICT’ in ontvangst.

Actueel


 

7 december: Tweede Kamer commissie neemt eerste exemplaar ‘Reset de Gemeentelijke ICT’ in ontvangst.

23 november 2021


Op 7 december 2021 zal de commissie Digitale Zaken van de Tweede Kamer het eerste exemplaar van het boek ‘Reset de Gemeentelijke ICT’ van 13.35 – 13.55 in ontvangst nemen. Dit is live te volgen via de website van de tweede kamer.

https://www.tweedekamer.nl/debat_en_vergadering/commissievergaderingen/details?id=2021A07228

Het boek ‘Reset de gemeentelijke ICT’ is uitgegeven bij Haystack uitgeverij. Het is een eye-opener voor iedereen die zich verantwoordelijk voelt voor betrouwbare en betaalbare ICT in de publieke sector.

Gemeenten zijn toe aan een fundamentele heroriëntatie op de manier waarop zij hun processen met ICT ondersteunen. Ze besteden veel uit aan externe leveranciers en providers. Dat heeft voordelen, maar het leidt ook tot onnodige versnippering van kennis, capaciteit en middelen.

In dit boek beschrijven de auteurs hoe gemeenten hun ICT-inspanningen en de relatie met hun ICT-leveranciers kunnen herinrichten. Geen abstract diplomatiek geformuleerde beschouwing, maar concrete handvatten om het zoekgeraakte evenwicht tussen zelf doen en uitbesteden te herstellen.

Nieuwe taken, aangepaste wet- en regelgeving, maatschappelijke en technologische ontwikkelingen stellen steeds hogere eisen aan de ICT-inspanningen van gemeenten. Dat is een toenemende zorg voor wie ervoor verantwoordelijk is. De groeiende kenniskloof en de afhankelijkheid tussen gemeenten en hun ICT-leveranciers vergroten de kwetsbaarheid en beperken de innovatiesnelheid. Het is tijd voor een reset.

Voor meer informatie, lezingen, podcasts, bestellingen en workshops: www.ictleveranciersmanagement.nl

 

Met vriendelijke groet,

Kees Groeneveld

Jan Tinbergenstraat 350 - 7559 ST HENGELO
T:(074) 750 1484 M: +31 (0)6 46 59 35 67
kees.groeneveld@especialisten.nl
www.especialisten.nl

 

 

Het boek ‘Reset de gemeentelijke ICT’ komt in deze maand uit.
Een preview downloaden en bestellen kan op: www.resetdegemeentelijkeict.nl