ALTIJD OP DE HOOGTE!


Nieuws en technologische ontwikkelingen vindt u als eerste op deze pagina.
De moeite waard om geregeld een kijkje te komen nemen dus! 

Home | Actueel

12 juli 2019

eAnonimiseren: snel en nauwkeurig!

Sinds de invoering van de wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) dient u als organisatie nog zorgvuldiger om te gaan met persoonsgegevens. Als u documenten met anderen deelt of publiceert moet u ervoor zorgen dat de persoonsinformatie in deze documenten niet te herleiden is naar individuele personen.

25 juni 2019

Elektronisch accorderen, ondertekenen en eWaarmerken.

Artikel door Kees Groeneveld MBA RI Auteur is verbonden als partner aan eSpecialisten BV, met als primaire aandachtsgebieden: digitale duurzaamheid, blockchain, digitale handtekening, digitaal waarmerken, e-Depot, Informatie-uitwisseling in een keten. Digitaal informatie delen vereist digitale betrouwbaarheid Binnen de overheid verschuiven we steeds meer richting het papierloos en daarmee digitaal werken.

14 juni 2019

eSpecialisten ondertekent standaard Verwerkersovereenkomst

eSpecialisten heeft zich als innovatieve organisatie en leverancier van eWaarmerk en eBurgerpas aangesloten bij de eerste standaard Verwerkersovereenkomst voor gemeenten en leveranciers. Tijdens een bijeenkomst op 7 juni 2019 van VNG-Realisatie ondertekende Kees Groeneveld namens eSpecialisten de overeenkomst.

25 april 2019

Praktijkervaringen met Blockchain

VNG Realisatie heeft “Blockchain - een praktische handleiding voor overheden” uitgegeven. In deze handleiding wordt uitgebreid beschreven wat Blockchain is en hoe je er gebruik van kunt maken.

11 januari 2019

Aanvullingen (Addendum) op de GIBIT
1 DSC 0046

*GIBIT in de praktijk* De VNG heeft de Gemeentelijke Inkoopvoorwaarden bij IT (GIBIT) op 8 december 2016 vastgesteld. Vanuit de VNG worden gemeenten en gemeentelijke samenwerkingsverbanden aangeraden om de GIBIT op te nemen in het inkoopbeleid en de GIBIT te gebruiken voor inkoop van producten en/of diensten op het gebied van ICT.

11 december 2018

Zoeken als Google, maar dan beter!
Zoeken

Uitnodiging kennissessie en workshop Elastic! Laat u verrassen tijdens onze kennissessie en ervaar wat Elastic op het gebied van Data Science inmiddels heeft bewezen!

7 november 2018

Groeipaden in Digitale Duurzaamheid
Paralelle werelden

Heeft u oog voor alle ontwikkelingen? Veel organisaties hebben oog voor digitale duurzaamheid, maar de meeste lijken problemen te hebben om te focussen.

30 oktober 2018

Gemeente Hengelo live met eWaarmerk!
ewaarmerk RGB horizontaal

Maandag 29 oktober 2018 is Gemeente Hengelo (Overijssel) live gegaan met de Blockchain-oplossing eWaarmerk! De Gemeente Hengelo gaat als eerste raadsdocumenten eWaarmerken zodat iedereen kan controleren of de informatie daadwerkelijk afkomstig is van de gemeente en de inhoud conform het origineel en niet aangepast is.

27 oktober 2018

De evolutie van Blockchain
Aanraakscherm

Het valt me op dat er veel criticasters zijn van Blockchaintechnologie. Sommige inhoudelijke kritieken op eigenschappen van deze technologie snijden hout.

17 september 2018

Aan de slag met de eBurgerpas!

De eBurgerpas is de meest innovatieve en gebruikersvriendelijke app om gemeentelijke regelingen en voorzieningen beschikbaar te stellen aan burgers en leveranciers. Daarnaast worden alle transacties automatisch op de Blockchain geregistreerd en verwerkt, zodat de volledige administratie en facturatie geautomatiseerd plaats kan vinden.

10 september 2018

100% betrouwbaar en volledig digitaal werken met ValidSign en eWaarmerk!
ValidSign breed

ValidSign en de eSpecialisten gaan intensief samenwerken en bieden organisaties daarmee de mogelijkheid om 100% betrouwbaar en volledig digitaal te werken. Uitwisseling van informatie in onze samenleving gebeurt steeds meer digitaal.

24 augustus 2018

Vervanging geregeld voor de RUD NHN

Kees Groeneveld - partner eSpecialisten - heeft de RUD NHN succesvol begeleid bij het verkrijgen van het Besluit tot vervanging van archiefbescheiden. De RUD NHN heeft hiervoor mandaat gekregen van de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Den Helder, Drechterland, Enkhuizen, Heerhugowaard, Heiloo, Hollands Kroon, Hoorn, Koggenland, Langedijk, Medemblik, Opmeer, Schagen, Stede Broec, Texel en de provincie Noord-Holland.